Rumi ve Türk Şiirinin Doğuşu - Savaş, Kudret (My University, 2013)
Celalettin Rumî (604/1207-672/1273) Gibb’in belirttiği gibi “Batı Türkçesi şiirinin doğuşuna önderlik etmiş” olsa bile, onun az sayıdaki Türkçe beyitleri ki büyük kısmı Farsça-Türkçe mülemmalardır- çoğunlukla onu bir Türk şairi yapmaya yetecek kadar önemli kabul edilmez
Keywords: Celalettin Rumî; Şiir; Rumî şiir; Türk şiiri