Şırnak enerji ve maden potansiyeli - Şırnak Üniversitesi (Eğitim Yayınevi, 2018)
Küresel ve sürdürülebilir kalkınma hedefleri, refah seviyesi ve nüfus artışı ile beraberinde getirdiği enerji talebi ülke, bölge ve Şırnak ili ölçeğinde de enerji konusunu önemini vurgulamaktadır. Diğer taraftan enerji üretiminde kullanılan konvansiyonel enerji kaynakların sınırlı olması, bu kaynakların çevre üzerindeki olumsuz etkileri ve de ülkemizin petrol ve doğalgaz kaynaklarda dışa bağımlı olması sebebiyle ekonomi üzerinde oluşan baskı, enerji üretiminde, yenilenebilir enerji ve maden kaynaklarının etkin bir şekilde değerlendirilmesini gerekli kılmaktadır. Bu amaçla, enerji sektöründe yapılan yeni yasal düzenlemelerle 2023 yılına kadar enerji ihtiyacı yerli enerji kaynaklarından sağlanarak, çeşitli teşvikler ile desteklenecektir.
Keywords: Şırnak'ta Enerji Potansiyeli; Şırnak Madeni; Şırnak Maden Ekonomisi