Geçmişten günümüze İdil (Uluslararası Geçmişten Günümüze İdil Sempozyumu Bildirileri) - Şırnak Üniversitesi (Şırnak Üniversitesi Yayınları, 2011)
Tarihi dokusuyla, kültürel zenginlikleriyle ülkemizin en güzel co÷rafyalarÕndan biri olma özelli÷ine sahip olan ùÕrnak il ve ilçeleri; Müslüman’Õyla, Süryani’siyle, Yezidi’siyle, farklÕ Õrk ve dinlerden oluúan kültürel bir mozaiktir. Bu úekilde yaúayarak ve yaúatarak ortaya koydu÷umuz kültürel zenginliklerimizi, insani de÷erlerimizi tarihin altÕn sayfalarÕna yazdÕrdÕ÷ÕmÕz gibi, bu de÷erlerimiz günümüzde bireyselleúen insan ve toplumlar açÕsÕndan da büyük bir örnek teúkil etmektedir.
Keywords: İdil Tarihi; İdil Coğrafyası