Dinî-seküler dünyamız - Marty, Martin E. (My University, 2014)
Son yıllarda birçok uzman modern toplumlarda seküler bir eğilim olduğunu gösteren ampirik veriyle meşgul olmaktadır. Farklı verilerle meşgul diğer bir kısım uzmanlar da aynı toplumlarda canlanan bir dindarlığı belgelemektedir. Bu çelişkili bulguların bir sonucu olarak kitaplığım tezat başlıklı kitaplarla doldu. The Secular City’nin yanında The Unsecular City var; Secular Man’e atıf yapan bir cilt, Unsecular Man’i keşfeden cildin yanındadır. Kim haklı? İnanıyorum ki cevap, sorunun bağlamı
Keywords: Din; Dünya; Seküler