Çağdaş Gerçekdışıcı (Non-Realist) Din - Hick, John (My University, 2013)
Budist izgenin gerçekdışıcı sonu ile 19–20. yüzyıl din dilinin batıcı açıklaması arasında ilgi kurulur. Bu bugün A. J. Ayer, Paul Edwards, Anthony Flew ve Kai Nelson gibi bazı filozofların örnek olarak gösterildiği geleneksel ateizmle karıştırılmamalıdır. Buna karşılık, din dilinin gerçekdışıcı yorumları, “din” şemsiyesiyle çevrilmiş geniş bir ailenin parçasıdır. Onların “ateizm”i bir dini ateizm olarak ve onların “hümanizm”i bir dini hümanizm olarak tanımlanmalıdır ki, bu ateizm ve hümanizmde büyük geleneklerce beslenen dini semboller, mitler, hikâyeler ve ritüellerde derin anlam ve hayat için önemli öğütler bulunur.
Keywords: Non-Realist; Din; Çağdaş