Şırnak üniversitesi açık erişim politikası - Akan, Abdulsemet (My University, 2014)
Şırnak Üniversitesi bünyesinde yapılan akademik çalışmalar için açık erişim, kurumsal arşivleme, uzun dönemli derleme ve dijital koruma. Şırnak Üniversitesinde basılı ve elektronik ortamda üretilmekte olan akademik çalışmaların (makale, kitap/kitap bölümleri, tez, rapor, konferans bildirimleri/sunumlar, teknik dokümanlar, veri setleri, afiş, video kaydı vb.) bir araya toplanması ve üniversite bünyesinde uluslararası açık erişim standartlarına uygun bir Kurumsal Akademik Arşiv Sistemi kurmak.