Farabi’nin Saadet Nazariyesinin Analiz ve Eleştirisi - Cevadi, Muhsin; Baran, Sedat (Şırnak Üniversitesi, 2016)
Farabi’nin saadet nazariyesi hakkında olan bu makalede öncelikle saadetin formsal özelikleri incelenecek ve en üstün iyiliğin saadet olduğu sonucu çıkarılacaktır. Sonraki aşamada ise saadetin asıl unsurları olan teorik, fikri, ameli ve ahlaki faziletler ele alınıp incelenecektir. Yazar, bu makalesinde Farabi’nin saadet nazariyesinin çok kapsamlı nazariyelerden biri oldu - ğu, bu yüzden de bu nazariyenin salt akılcı bir nazariye olarak tefsir edilmesinin doğru olmadığı sonucunu çıkarıp, ayrıca bu nazariyenin bazı problemlerine de değinecektir.
Keywords: Saadet; Fazilet; Ahlak; İman; Felsefe