Kömür biriketleme teknolojisinde slikatlı bağlama yöntemi - Tosun, Yıldırım İsmail (TMMOB Maden Mühendisleri Odası, 1997)
Toz kömürlerimizin biriketlenerek ev yakıtı olarak değerlendirilmesi ülkemizde yaygın hale gelmiştir. Sıcak bağlayıcı maddeler ile biriketlemenin avantajları ve yakıt kalitesinde değişiklil yaratmamasına rağmen çevre açısından oluşturduğu olumsuzlukları soğuk bağlayıcılar ile gidermek mümkün olabilmektedir. Çimento, çimento ile beraber mermer atık tozu, çimento ile beraber kireç ve alçı katılarak üretilen kömür biriketlerinin çevre dostu oluşu ve bu tekniğin önemini güncelleştirmektedir. Diğer bir soğuk bağlayıcı madde olan sodyum silikat ile linyit ve taşkömürlerimizin biriketlenebilirliği incelenmiş ve üretilen biriketlerin kaliteleri belirlenmiştir.