Yerli turistlerin yavaş şehir algısı: Gökçeada örneği - Ertaş, Çağdaş; Ayaz, Meltem (My University, 2023)
Yavaş şehir felsefesi göz önünde bulundurulduğunda, turistlerin yavaş şehir algısı kritik bir noktadır. Ancak yavaş şehirlerin önemi geniş çapta kabul görse de turistlerin yavaş şehir algısına ilişkin literatür yetersiz kalmaktadır. Bu araştırmanın temel amacı, yerli turistlerin deneyimleri sonucunda oluşan yavaş şehir algılarını Gökçeada örneğinde tespit ederek literatüre katkı sunmaktır. Bu amaç doğrultusunda, araştırmada nitel araştırma paradigması benimsenmiş ve fenomenoloji yaklaşımı uygulanmıştır. Araştırma verisi amaçlı örnekleme yöntemi ve yapılandırılmış görüşme aracılığıyla toplanmıştır (n= 20). Elde edilen veriye içerik analizi uygulanmıştır. Analiz sonuçları, yerli turistlerin yavaş şehir algısına ilişkin dikkat çekici birtakım bulgular ortaya koymuştur. Araştırma, bulgular ve yavaş şehir felsefesi göz önünde bulundurularak birtakım önerilerle son bulmaktadır.
Keywords: Algı; Gökçeada; Yavaş şehir; Yavaş turizm