Büyüsü bozulmuş dünyayı büyülemek - RITZER, George (My University, 2014)
“Büyüsü Bozulmuş Dünyayı Büyülemek” adlı kitap ilk olarak 1999 yılında Sage Publication tarafından yayınlanmış, yayınlandığında okurlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılanmıştır. Kitabın ilk Türkçe baskısı 2000 yılında Ayrıntı Yayınlarından çıkmıştır. Tanıtımını yapmaya çalışacağımız eser, aynı yayınevinin 2011 yılındaki ikinci baskısıdır. Eserin ana teması, günümüz toplumlarının içinde bulunduğu tüketim merkezli yaşam biçimidir. Günümüzde, insanların gündemini belirleyen neredeyse tek şeyin; neyi, nasıl, nerede tüketeceğine ilişkin kaygıları olduğu söylenebilir. Bu bağlamda yazar, eserin, tüketim konusuna mal ve hizmetlerin sürekli artan çeşitliliği açısından değil de, bu kadar çok mal ve hizmeti tüketmemizi sağlayan, özendiren ve hatta zorlayan ortamların neredeyse baş döndürücü bolluğu hakkında yazıldığını ifade ediyor. Eser boyunca bu ortamlar tüketim araçları olarak adlandırılıyor (s.18).
Keywords: Tüketme; Dünya