Örgütsel Destek Algısının Hizmet Kalitesine Etkisinde Personel Güçlendirmenin Aracılık Rolü: Konaklama İşletmeleri Üzerine Bir Araştırma - İştin, Aysen Ercan; Taner, Bahar (My University, 2021)
Araştırmada algılanan örgütsel desteğin hizmet kalitesine etkisinde personel güçlendirmenin\raracılık rolünün belirlenmesi amaçlanmıştır. Alt amaçları ise örgütsel destek algısının hizmet\rkalitesi üzerindeki etkisini, personel güçlendirmenin hizmet kalitesi üzerindeki etkisini ve\rörgütsel destek algısının personel güçlendirme üzerindeki etkisini belirlemektir. Araştırmanın\revrenini, 2018 yılında Antalya’daki 5 yıldızlı konaklama işletmelerindeki çalışanlar\roluşturmaktadır. Araştırmanın örneklemini, evreni temsil edecek sayıda ulaşılan çalışanlar\roluşturmaktadır. Nicel açıdan betimsel araştırma modelinden faydalanılan araştırmada, kolayda\rörnekleme yöntemi ile Şubat-Nisan 2018 tarihleri arasında toplanan 447 anket verisi analiz\redilmiştir. İlgili verilerin analizi sonucunda, algılanan örgütsel desteğin hizmet kalitesine\retkisinde personel güçlendirmenin kısmi aracılık etkisi olduğu belirlenmiştir. Araştırmanın alt\ramaçlarına ilişkin analizler sonucunda, örgütsel desteğin ve personel güçlendirmenin hizmet\rkalitesi üzerinde etkisi olduğu; örgütsel destek algısının personel güçlendirme algısı üzerinde\retkisi olduğu tespit edilmiştir.
Keywords: Otelcilik; Konaklama; Spor ve Turizm; İşletme