Mermer toz atıkları ile hava kirliliğini önlemede yeni bir boyut - Tosun, Yıldırım İsmail; Sarıışık, Ali (TMMOB, Makine Müh. Odası Gaziantep Şubesi, 1995)
Düşük kaliteli katı yakıtların, ısıtma amaçlı kullanımı çevresel olarak belirli hava kirliliğine neden olmaktadır. Özellikle yüksek kükürtlü ve uçucu madde oranı yüksek kömürlerin bilinçsiz yakılması, büyük belediye sınırları içersinde bulunan insanların sağlıklarını tehdit etmektedir. Bu nedenle, bu tür çevresel sorunları çözmek için yerleşim sınırları içersinde belirli niteliklerdeki katı yakıtların kullanımı müsaade edilmektedir. Ancak, katı yakıtlara uygulanan bu sınırlamaların çevreyi korumsınarağman, yakma işleminin veya sisteminin içindeki düzensizlikler alınan önlemleri yetersiz kılmaktadır. Bu nedenle, belediye sınırları içersndeki yakma sistemlerinde kullanılabilecek katı filtreler bu sorunu kısmen giderebilecektir.
A new approach to avoid air pollution using marble waste fines
Keywords: mermer toz atık, katı filtre, gaz filtre