Kömürden külün ve kükürdün arındırılması - Yamık, Ahmet; Tosun, Yıldırım İsmail; Güneş, Namık (My University, 1994)
Bu çalışmada, kömürün içersinde bulunan yabancı maddelerin temizlenmesi konusu ele alınmış ve konunun günümüzdeki önemi ile bu teknolojideki güncel gelişmeler irdelenmiştir. Bu maksatla laboratuvarda Seyitömer linyitine flotasyon ve selektif agglomerasyon testleri uygulanmış ve sonuçları mukayese edilerek yıkamanın önemi belirtilmiştir.
Coal Cleaning and Desulphurization
Keywords: coal cleaning, desulphurization, kömür yıkama, kömür temizleme