KENDİ KAYNAKLARI IŞIĞINDA HARİCİLİĞİN DOĞUŞU VE GELİŞİMİ - Rençber, Fevzi (EMakalat Mezhep Araştırmaları Dergisi, 2017)
Prof. Dr. Harun Yıldız tarafından kaleme alınan Kendi Kaynakları Işığında Hâricîliğin Doğuşu ve Gelişimi adlı kitap, 2010 yılında Araştırma Yayınları tarafından basılmış olup 13x21 ebadındadır ve 210 sayfadan oluşmaktadır. Kitap giriş, iki bölüm, sonuç ve bibliyografya kısımlarından oluşmaktadır. Yazar giriş bölümünde; araştırmanın metodu ve araştırmanın kaynakları hakkında geniş bir literatür taraması yaparak Hâricîcîlik hakkında araştırma yapacakların müracaat edebilecekleri hemen hemen bütün kaynakları tafsilatlı bir şekilde tanıtmakta, klasik bir Hâricîlik bibliyografyasını okuyucuya sunmaktadır. Bu anlamda eser, giriş bölümünde verdiği bilgilerle İslam Mezhepleri Tarihi’nde metodolojik bir çalışma disiplininin nasıl olması gerektiğini ortaya koymaktadır.
Keywords: Hariciliğin gelişimi ve tarihi