Descartes'te tanrı , kudret ve ezeli doğrular - Az, Mehmet Ata (My University, 2011)
Ruhi Kalender, Türk Din Mûsikîsi alanında önemli hizmetler vermiş, birçok talebe yetiştirmiş, bu alanda çalışmalar yapmış önemli dinî mûsikî hocalarından biridir. 78 yaşında olan Ruhi Kalender bu yaşına rağmen bir köşeye çekilmeyip, emekliliğini müteakiben Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde doktora ve yüksek lisans dersleri vermeye devam etmektedir. Uzun yıllar dinî mûsikî ile iştigal etmiş bir kişinin elbette bu alanda önemli düşünceleri ve tespitleri olacaktır. Bu tespitler ise araştırmacılar ve alanla ilgilenenler için bir kaynak niteliği taşımaktadır. Bu makalede, Ruhi Kalender’in mûsikî hakkındaki görüşleri, eserlerinden ve kendisi ile yapılan röportajlardan yararlanmak sureti ile bir araya getirilmiştir
Keywords: Ruhi Kalender; Nota; Dinî mûsikî; Müzik; Beste