Sıcaklığın mermer karakteristiğine etkisi - Gündüz, Lütfullah; Tosun, Yıldırım İsmail; Şentürk, Ahmet (İstanbul Mermerciler Derneği, 1995)
Basınç ve sıcaklığın oluşumdaki önemi kadar, mermer kullanım alanlarında alternatif olarak sürekli farklı sıcaklık ortamlarında yorulmaya maruz kalan mermer plakaları, yapısal parçalanmalara maruz kalmaktadır. Mermer plakaları farklı sıcaklık değişimlerinde yapısal olarak bozulmaması ve ısıl özelliklerinin iyi olması gerekmektedir.
Keywords: mermer, ısıl etki, mermer dayanım