Azerbaycan’da islam - YUNUSOV, Arif (My University, 2014)
Tarih bilimcisi olan yazar, kaleme aldığı eserinde Azerbaycan’ın manevi değerlerinin temelini oluşturan dini değerlerin, geçmişte ve günümüzde toplum üzerindeki etkinliğini inceleyip bir değerlendirme de bulunmuştur. Bunu yaparken özellikle ülkeye uzun süre hâkim olan İslam dininin topluma sağladığı sosyal, ekonomik ve siyasi yaptırımlarını inceleyip okuyucuya sunmuştur. Eser, önsözden sonra giriş ile devam edip dokuz ana başlığa (fasıl) ayrılmıştır. Sonuç kısmının ardından kullanılan kaynaklar, anket sonuçları ve Azerbaycan’ın dini liderlerini gösteren resimlerle tamamlanmıştır.
Keywords: Azerbeycan; İslam