Taklid Kavramına Dair Tartışmalardan Biri Olarak Mezhepler Arasında İntikâl Meselesi - Aydın, Ahmet (My University, 2013)
Bu çalışma taklid kavramı bağlamında ele alınan mezhepler arasında intikâl meselesini incelemektedir. İntikâl, mukallidin bir meselede kendi imamı dışında bir imamı taklid etmesini ifade eden kavramdır. Bu çalışmanın hedeŞ intikâl kavramını tanımlamak, intikâl için ileri sürülen şartları tespit etmek ve bu kavram temelinde bir mezhebe intisabın çerçevesini çizmeye çalışan fakihlerin yaklaşımlarını belirlemektir. Zira intikâl kavramına yönelik tartışmalar fıkıh âlimlerinin mezhep tasavvurlarının ortaya çıkarılması cihetinden önem arz etmektedir
Keywords: Taklid; İntikâl; İntisab; Telfîk; İttibâu’r-ruhas; Mezhep; Şürünbülâlî