Yaralı Bilinç-Geleneksel Toplumlarda Kültürel Şizofreni- (Tanıtan : Kudret SAVAŞ) - Shayegan, Daryush (My University, 2013)
Avrupa’nın bu dönemle birlikte bakışını gök- ten yere çevirerek ve farklı bir paradigmayı benimseyerek şeyleri, kısaca her şeyi yeniden kurduğunu belirten Shayegan, diğer medeniyetlerle Avrupa arasındaki ayrılığın da bu dönemden itibaren başladığını belirtir. Farklı paradig- maların ürünü olan farklı medeniyetlerin etkisine aynı anda maruz kalan insanın biçimsizleştiğini belirten yazara göre bu insan “sakatlanmış bir şecerenin hafızasız evladı” haline gelmiştir (s.63). Aynı şekilde medeniyetlerin aynı anda nüfuz ettik- leri yerlerde birbirlerini şekilsizleştirerek biçimsiz ve yeni bir bütün oluşturduk- larını belirten yazar bununla ilgili olarak da hep gözümüzün önünde olan ancak görmeyi zaman zaman başaramadığımız nesneleri örnek verir.
Keywords: Kültür; Toplum; Şizofren; Geleneksel