Poly N-Aminorodaninin Elektrokimyasal Sentezi Ve Karakterizasyonu - Şahin, Ece Altunbaş; Döner, Ali; Kardaş, Gülfeza (Fırat Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 2019)
Bu çalışmada, Poly-N-aminorodanin (pNAR) platin elektrot yüzeyine dönüşümlü voltametri tekniği kullanılarak sentezlenmiştir. pNAR’nin pembe renkli ve homojen yapıda olduğu tespit edilmiştir. pNAR’ın kimyasal yapısı ve oluşum mekanizması 13C-NMR, FT-Infrared spektrumları ve enerji dağılımlı X-ışını spektroskopisi (EDX) ile belirlenmiştir. pNAR’ın termal özellikleri termogravimetrik analiz (TGA), diferansiyel termal analiz ve diferansiyel taramalı kalorimetri (DSC) teknikleri kullanılarak araştırılmıştır. Polimer filmin termal dayanıklılığını yüksek olduğu bulunmuştur. Polimer filmin yüzey morfolojisi taramalı elektron mikroskopu (SEM), ve atomik kuvvet mikroskopu (AFM) ile belirlenmiştir. Polimer KOH ve dimetil sülfoksit çözeltileri içerisinde çözünmektedir.
Keywords: Electrochemical polymerization; N-aminorhodanine; Poly-N-aminorhodanine