Estetik ameliyatlarda uyulması gereken şer’i kurallar=ليمجتلا تايلمعل ةيعشرلا طباوضلا - Aldershawı, Mohammad Rachid (My University, 2018)
İkincisi de budur ki; Estetik ameliyatlar konusunda bazı kurallar özeldir; Bunların en başta geleni bu husustaki ameliyatın şer’an bir maslahata yönelik olması gerekir; Bir bozukluğu giderme, psikolojik bir problemi tedavi etme, eşi için süsleme, sonradan ortaya çıkan bir rahatsızlığı giderme gibi. Ayrıca estetik ameliyatın Allah’ın yaratmasını değiştirmeye yönelik olmaması gerekir. Estetik ameliyatın Yaşlanma belirtilerini yok etme, güzellik için bozuk olmayan bir uzvu farklılaştırma gibi insanın selim fıtratının Kabul etmediği hususlarda olmaması gerekir. Yine erkeklerin kadınlara, kadınların erkeklere benzemesi, Müslümanların küfür ve fısk ehline benzemesi veya kişinin şöhret ya da adaletten kaçma arzusunun olması gibi haramlığa yol açan konularda da bir estetik ameliyattan bahsedilemez.
Keywords: Tedavi; Güzellik; Yaratılışı Bozmak; Benzemek