Ashâbu’l-Uhdûd kıssası bağlamında ehl-i küfrün psikolojik vasıﬂarı - Aktaş, Mehmet Nurullah (My University, 2017)
Mekke’de nâzil olmaya başlayan Kur’ân, zikrettiği kıssalar vasıtasıyla farklı inançlara mensup insanların vasıflarını tanıtmaktadır. Bu çalışmada, Mekke döneminde nâzil olan Burûc Sûresindeki Ashâbu’l-Uhdûd kıssası ekseninde inkârcıların psikolojik vasıfları ele alınacaktır. Bu bağlamda kıssayla ilgili rivâyetler değerlendirilecek ve kıssanın bazı Tefsir kitaplarındaki yeri irdelenecektir. Ayrıca araştırmada Mekke şirk toplumu ile Ashâbu’l-Uhdûd kıssasının ortak yönlerine dikkat çekilecektir.
Keywords: Kıssa; Burûc Sûresi; Psikoljik Vasıflar; Ashâbu’l-Uhdûd; Ehl-i küfür