Kur’an’da kutsalla ilgili kavramlar - Gül, Ahmet (My University, 2017)
Kutsal, dinler tarihinin eksen kavramlarından biridir. Kutsallık düşüncesi insanlık tarihiyle birlikte başlar. Hayatı kuşatan, bu döngünün içerisinde kendini çizgisel olarak, bazen de dairesel olarak tekrar eden kutsal, varlığın kendisi veya varlığın varoluş sebebi olarak belirmektedir. Kutsal bir Kitabı olan veya olmayan dinlerde görülen kutsallık farklı kavramlarla ifade edilmiştir. İlahi dinlerin son halkası olan Kur’an’da da kutsal ve kutsallık ile ilgili birçok kavram bulunmaktadır. Bu makalede Kur’an’daki bu kavramlar ele alınacaktır.
Keywords: Kuds; Kutsal; Bereket; Kutsallık; Teşbih; Kuds