15 Temmuz Darbe Girişiminin Doğrudan Yabancı Sermaye Yatırımlarına ve Sektörel Büyümeye Etkilerinin Yapısal Kırılmalı Testlerle Analizi - Polat, Melike Atay; Polat, Erhan (Nişantaşı Üniversitesi, 2017)
Bu çalışmada, 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye’de 2006:Q1-2016:Q4 döneminde sektörel büyüme ile doğrudan yabancı sermaye yatırımlarına etkisinin olup olmadığı yapısal kırılmalı testlerle incelenmiştir.  Zivot-Andrews birim kök testi sonuçları, değişkenlerin yapısal kırılmayla birlikte durağan olduğunu göstermektedir. Gregory- Hansen eşbütünleşme testi sonuçlarına göre, sektörel büyüme ile doğrudan yabancı sermaye yatırımlarının uzun dönemde birlikte hareket ettiği görülmektedir. 15 Temmuz darbe girişiminin etkilerini sınamak amacıyla modele dahil edilen yapısal kırılma kukla değişkeni istatistiki olarak anlamlı bulunmuştur.  Buna göre 15 Temmuz darbe girişimi tarım ve hizmet sektörü büyüme oranlarını çok küçük oranda azaltıcı yönde etkilemiştir. Darbe girişiminin iç ve dış mihraklarına rağmen, gerek ülke ekonomisinin sağlam temeller üzerinde kurulu olması gerekse de halkın menfur darbe girişimine karşı topyekun asil ve kararlı duruşu söz konusu sonuçların ortaya çıkmasını beraberinde getirmiştir.