et-Tefsîrû ve’l-Mufessirûn fî’l-‘Asri’l-Hadîs - SÂLİH, Abdulkâdir Muhammed (My University, 2013)
Kur’ân’ın anlaşılmasına yönelik gayret ve çabalar, Allah Resûlü’nden (sav) günümüze kadar gelmiş ve kıyâmete kadar da bu anlama çabaları devam edecektir. Kur’ân’ı anlamaya çalışan müfessirler, yaşadıkları çağın gereksinimlerini de dikkate alarak tefsir kitapları yazmışlardır. Tefsîr literatürüne bakıldığında tefsîrleri ve müfessirleri tanıtan çalışmaların da kaleme alındığı görülmektedir. Temel İslâm Kaynaklarının okurlara ulaşmasında ciddi emekleri bulunan Dâru’l-Ma‘rife Yayınları, Kur’ân ilimleri ve tefsîr ile ilgili çalışmaları neşrederek bu alana önemli bir katkı sunmaktadır. Abdulkâdir Muhammed Sâlih’in “et-Tefsîrû ve’l-Mufessirûn fî’l-‘Asri’l-Hadîs” isimli eseri de bunlardan birisidir
Keywords: Kur’ân; Hadis; İslam