Mermer toz atıklarının temizlenmesi - Tosun, Yıldırım İsmail (My University, 1996)
Çeşitli endüstri dallarında kullanım alanı bulabilen, kalsiyum karbonat bileşimli mermer toz atıklarının değerlendirilmesi ve ekonomik bir kıymete dönüştürülmesi belirli bir temizleme işlemini gerektirmektedir. Ayrıca mermer toz atıklarının değerlendirilmeden atımı çevreye çeşitli zararlarda verebilmektedir. Bu nedenle, bu çalışmada mermer toz atıklarının kalsiyum karbonatça zengin hammaddeler haline dönüştürülmesi ve bu teknolojilerin uygulanabilirlikleri irdelenmektedir.