Ebû’l-Hasan et-Tihâmî ve ünlü mersiyesi - Suzan, Yahya (My University, 2017)
Ebû’l-Hasan et-Tihâmî, IV/X. yüzyılın ikinci yarısı ile V/XI. yüzyılın başlarında yaşayan bir şairdir. Kaynaklarda onun, zamanının şairi olduğu belirtilmektedir. Onun bu şöhreti, nazmettiği şiirlerden kaynaklanmaktadır. Ona ün kazandıran şiirlerinin başında ise oğlu Ebû’l-Fadl için yazdığı mersiye gelmektedir. İşte bu çalışmada et-Tihâmî’nin hayatı, edebi kişiliği, şiirleri ve bu ünlü manzumesi üzerinde durulmuştur. Onun bu manzumesi içerik ve bazı anlatım özellikleri açısından incelenmiş ve tercüme edilmiştir.
Keywords: Mersiye; Arap Şiiri; et-Tihâmî; Abbâsî Dönemi