Job Embeddedness Among Hospitality Industry Employees: An Empirical Study in Alanya - Toker, Boran; Çelik, Sedat (Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 2017)
Bu çalışmanın amacı, Türkiye'deki konaklama endüstrisi çalışanlarının işe gömülmüşlüklerini analiz etmek ve işe gömülmüşlüğün topluluk, örgüt ve demografik değişkenlerle ilişkisini saptamaktır. Anket tekniğinin kullanıldığı çalışma, Alanya'daki beş yıldızlı otellerde çalışan 210 personel üzerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan faktör analizi sonucunda, "örgüte bağlı fedakarlık", "topluma uyum" ve "örgüte uyum" olmak üzere üç boyut elde edilmiştir. Çalışmanın bulguları, "topluma uyum" ve "örgüte uyum" boyutları ile toplum ve örgüte ilişkin sorular arasında anlamlı farklılaşmalar olduğunu göstermiştir. Demografik değişkenlerden; işyerindeki pozisyon, gelir düzeyi ve yaş ile tüm işe gömülmüş- lük boyutları da ilişkilidir.
Keywords: Turkey; Job Embeddedness; Alanya; Community Fit