İmâmî Muhaddis Cemal^üddîn Ahmed b. Tâvus'un Hadis Metodolojisine Bir Bakış - Asfaruddin, Asma (Şırnak Üniversitesi, 2011)
O, [Şeyh Yâsin] (Allah şerefini devam ettirsin) “Müctehidimizle1Ahbârî arasındaki fark nedir?” diye sordu. Bana göre Ahbârîler’le Usûlîler arasındaki fark; meseleyi insa0a değerlendirenler, partizanlıktan (asabiyyeden) ve dağınık görüşlerden [yanlış yola sapmaktan] kaçınanlar açısından açıktır. Bu durum, farklı bakış açılarına ve prensiplere dayanmaktadır; “taklid bağından kurtulan, iyice dikkat eden ve meseleye kulak veren”2 bu hususta tartışmaz.