Proaktif kişiliğin işe tutkunluk üzerindeki etkisinde çalışan sesliliğinin aracılık rolünün belirlenmesi : Gençlik ve spor bakanlığı çalışanları üzerinde bir araştırma - Osmanoğlu, Hasan; Çağlın, Cihat; Kılıç, Burhan (My University, 2021)
Bu çalışmada; proaktif kişilik, çalışan sesliliği ve işe tutkunluk arasındaki ilişkinin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Proaktif kişilik, çalışan sesliliği ve işe tutkunluk kavramları hem çalışanların hem de örgütlerin başarılı olmalarında oldukça etkili olmakta ve son yıllarda bunlarla ilgili çok sayıda bilimsel çalışma yapılmıştır. Saha araştırması, Gençlik ve Spor Bakanlığı çalışanları üzerinde gerçekleştirilmiştir. Yapılan analizler sonucunda, proaktif kişilik, çalışan sesliliği ve işe tutkunluk arasında pozitif ilişki olduğu saptanmıştır. Proaktif kişiliğin işe tutkunluk ve çalışan sesliliği, çalışan sesliliğinin de işe tutkunluk üzerinde olumlu etkisi olduğu bulgulamıştır. Ayrıca proaktif kişiliğin işe tutkunluk üzerindeki etkisinde çalışan sesliliğinin aracılık rolünün olduğu tespit edilmiştir.
The medıatıng role of employee voıce ın the effect of proactıve personalty on work engagement: A research on employees of mınıstry of youth and sports
Keywords: Proaktif Kişilik; İşe Tutkunluk; Çalışan Sesliliği