Oryantalistler ve hadis (Yaklaşımlar-Değerlendirmeler-Literatür) - Uzundağ, Mehmet Sait (My University, 2013)
Yazar cephesinden bakıldığında, oryantalistlere göre Kitâb-ı Mukaddes baş- langıçta yazılmamış daha sonra yazarlar tarafından kaleme alınmıştır. Kur’an’ın kaynağı hususunda da aynı düşünce hâkimdi. Yahudi ve Hıristiyanların Mukad- des kitapları Kur’an’ın kaynakları olarak görülmekteydi.
Keywords: Oryantalistler; Hadis; Kur'an