Türkiye de Yapılan Muhasebe Doktora Tezlerinin Alan ve Metodolojik Olarak Sınıflandırılması 2005 2015 Dönemi - Erdoğan, Sedat; Solak, Bilal; Erdoğan, Dilek Coşkun (Muhasebe Bilim Dünyası Dergisi, 2016)
Bu çalışma Türkiye'de 2005-2015 yılları arasında yapılan muhasebe alanındaki doktora tez çalışmalarında tercih edilen araştırma yöntemlerini alan ve metodolojik olarak sınıflandırılmasını incelemektedir. Çalışmada kullanılan araştırma yöntemi içerik analizidir. Yapılan incelemede Türkiye'de doktora tezi kapsamında en çok finansal muhasebe alanlarının çalışıldığı görülmektedir. Çalışılan alan bakımından maliyet muhasebesi ve denetim çalışmaları da en çok kullanılan diğer muhasebe alanlarıdır. Metodolojik olarak incelendiğinde ise en çok tercih edilen araştırma yönteminin anket yöntemi olduğu görülmektedir. Metodolojik olarak tercih edilen diğer yöntemlerse örnek olay ve arşiv yöntemleridir. Dönemler halinde incelendiğinde özellikle finansal muhasebe, denetim ve maliyet muhasebesi çalışmalarında ciddi artışlar görülmektedir. Metodolojik olarak ise anket, arşiv ve örnek olay çalışmalarının popülaritesinin arttığı görülmektedir
Keywords: Muhasebe Araştırmaları; Muhasebe Metodolojisi; Muhasebe Araştırma Konu Alanları; Türkiye