Hadisleri anlama yöntemi The method of understanding of hadith - Işık, Mustafa (My University, 2015)
İslâm’ın temel kaynaklarından olan hadislerin rivayeti ve nakli konusunda hadisçilerin gösterdiği yoğun çaba, bu konunun önemini göstermektedir. Rivayet edilmesi noktasında senet ve metin tenkidi gibi yöntemlerle ortaya konan gayretler ve ilmî çalışmalar, hadislerin sağlam bir biçimde bize ulaşması için yapılmıştır. Hadislerin sağlam bir şekilde nakledilmesi kadar, doğru anlaşılması da önemlidir. Bu amaca yönelik olarak ilk dönemlerden bu yana Fıkhu’l-Hadis, Garîbu’lHadis, Muhtelifu’l-Hadis gibi ilim dalları ortaya çıkmış ve giderek gelişim göstermiştir
Keywords: İslam; Hadis; Yöntem; Anlama