Güncel Dinî-Siyasî Meseleler Üzerine Yazılar - İbrahimoğlu, Yunus (İslami Araştırmalar, 2018)
İnsanlık tarihi kadar uzun bir geçmişe sahip olan din olgusu, tarihsel süreç içerisinde toplumsal ve siyasi hayatta etkili bir kurum olarak varlık olmuş ve olmaya devam etmektedir. Günümüz toplumlarının hayatında da vazgeçilmez bir fenomen olarak kendine bir yer edinmiş olan din, birey ve toplumlar üzerinde etkisini sürdürmekte, insanları grup veya topluluklar halinde bir arada tutan bir güç olmaya ve sosyal hayatta meşrulaştırma işlevi görmeye devam etmektedir. Hatta din uğruna tartışmalar, anlaşmazlıklar ve mezhepsel çatışmalar bile olabilmektedir. Kısacası dinî inançlar, dünyamızda her zaman etkindir ve bir biçimde varlığını devam ettirmektedir. Bu olgu, toplumları yönlendirmekte, onların değişim süreçlerinde görece olumlu veya olumsuz roller oynamakta, toplumsal şartlar içinde değişen ve değiştiren bir güç olarak rol üstlenmektedir.
Keywords: Din; Siyaset; Mesele