Kömürün Ergiyik kostik liçi ile kükürtsüzleştirilmesi - Tosun, Yıldırım İsmail (Zonguldak Karaelmas Üniv., 1995)
Yüksek kükürtlü ve orta kükürtlü kömürlerimizinçevreye zarar vermeden değerlendirilmesi için belirli temizleme işlemlerine gerek vardır. Ergiyik kostik liç yöntemi ile fiziksel yöntemlerin gideremediği kükürtü kolaylıkla kimyasal olarak gidermek mümkündür. Bu çalışmada, ergiyik kostik liç yönteminin kömürlerimize uygulanabilirliği araştırılmış ve test sonuçları irdelenmiştir.
Desulfurization of coals by molten caustic leaching
Keywords: Ergiyik Kostik Liç; Kostik Liç; Kömür Kükürtsüzleştirme