Near synonym differences of ruya and hulm in the quran - Karasakal, Şaban (Dinbilimleri Akademik Araştırma Dergisi, 2010)
Kur’ân'da, bazı peygamberlerin ve onların dışındaki insanların gördükleri rüyâlardan söz edilmektedir. Bu âyetlerdeki rüyâlar, farklı kavramlarla ifade edilmektedir. Bu çalışmada, Kur’ân'da rüyâ ile ilgili kullanılan lafızlar ve bu lafızların anlam farkları ve bunların hangi bağlamda kullanıldıkları incelenmeye çalışılacaktır.
Keywords: Rü’yâ; Uyku; Hulm; Ta’bîr; Kur’ân; Furûk; Mütekârib