Sakîf şairleri - Ali, Cevad (My University, 2015)
Sakîf, şairlerinin çokluğuyla öne çıkmış kabilelerden değildir. Şöhret bulmuş ve ismi duyulmuş tek şairleri Ümeyye b. Ebi’s-Salt es-Sekafî’dir. Tâif ’te şiirin yaygın olmamasının gerekçesini İbn Sellâm, şu ifadeleriyle izah etmektedir: “Tâif’te şairler, çok değildir. Zira şiir, Evs ve Hazrec örneğinde olduğu gibi saldıran veya saldırıya uğrayan kavimler veya bölgeler arasında gerçekleşen savaşlar sayesinde çoğalır. Kureyş’in şiirini azaltan husus, aralarında kargaşanın olmaması veya savaşmamalarıdır. Bu aynı zamanda Umman ve Tâif halkının da şiir yeteneğini köreltmektedir.”1
Keywords: Sakîf; Şair