ANEMPRICALSTUDYFORDETERMININGTHE COMPLIANCE OF SUSTAINABILITY REPORTS PUBLISHED IN TURKEY WITH STANDARS PUBLISHEDBY GLOBALREPORTINGINITIATIVE (GRI) - Gönen, Seçkin; Solak, Bilal (My University, 2016)
İletişim teknolojilerinin gelişmesi ile birlikte tüketiciler ve yatırımcılar çevresel etkilere daha duyarlı hale gelmiş, aldığı ürün veya menkul kıymetin fiyatı ve getirisinin yanında işletmenin çevresel duyarlılığına da dikkat etmeye başlamıştır. İşletmeler bu durum karşısında tüketicilere ve yatırımcılara yönelik sürdürülebilirlik raporları yayınlamaya başlamışlardır. Çalışmamızda, Türkiye'de faaliyet gösteren şirketler tarafından yayınlanan sürdürülebilirlik raporları içerik analiz yöntemi ile analiz edilip sonuçlar yorumlanmıştır. Çalışmamızın sonucunda, sürdürülebilirlik raporlarının bağımsız denetiminin yetersiz olduğu ve ayrıca GRI-G4 standartlarına uyumda yetersizlikler olduğu tespit edilmiştir
Keywords: İşletme; İktisat