ÇALIŞMA ORTAMINDA SOSYAL KAYTARMA - Taner, Bahar; İştin, Aysen Ercan (Ömer TURUNÇ, 2017)
Sosyal kaytarma bireylerin birlikte çalıştıklarında, bireysel olarak çalıştıklarından daha az çaba göstermeleri eğilimi olarak tanımlanabilir. Özellikle grup çalışmasının yaygın olduğu iş ortamlarında sosyal kaytarma olgusunun işte verimliliği olumsuz etkilemesi kaçınılmazdır. Araştırma kapsamında; İlgili literatür taraması yapılarak sosyal kaytarma kavramı, tarihçesi, kapsamı, sosyal kaytarma kavramıyla çelişen teoriler, sosyal kaytarma kavramıyla ilgili kavramlar, sosyal kaytarmanın nedenleri incelenmiş, araştırmanın bir modeli oluşturulmuş ve sosyal kaytarmayı azaltmaya yönelik öneriler sunulmuştur.